Syyskuulumiset – opiskelua ja urasuunnitelmia

Palasin Kilpisjärveltä Sodankylään syyskuun lopussa ja viikon etelän reissua lukuunottamatta olen keskittynyt täysin opiskeluun. Viimeiset 1,5 kuukautta olenkin kuluttanut hyvin pitkälti tietokoneen näyttöä tuijotellen.

Matkailualan perustutkinnon opintoni alkavat olla hiljalleen loppusuoralla, joten olen tässä syksyn aikana suorittanut samalla muutamaa kurssia Lapin AMK:ssa. Nämä kurssit ovat osa restonomin opintoja, joihin minun olisi tarkoitus jatkaa valmistumiseni jälkeen. Jotenkin vain tuntuu luontevalta jatkaa opintoja, kun motivaatiota vielä löytyy. Itseasiassa motivaationi on kasvanut, mitä enemmän olen alaa opiskellut. Uskon, että matkailuala voi tarjota minulle monenlaisia urapolkuja ja sekös minua innostaa!

Pitkä viikonloppu Barcelonassa oli erittäin tervetullut irtiotto lokakuussa!

Kahden koulun opinnoissa ei ollut riittävästi tekemistä, joten päätin myös perustaa yrityksen. Yritystoimintani tulee olemaan (ainakin toistaiseksi) erittäin pienimuotoista ja sivutoimista, mutta olen kehitellyt liikeideaani ja tuotteita osana opintojani. Voi olla, että yritys jää pelkäksi toiminimeksi ja satunnaisiksi laskutuksiksi, mutta ainakin minulla on jotain kättä pidempää valmiina jos tarve tulee. Antaa ajan näyttää, mitä tuleman pitää.

Tämä 1,5 kuukautta on tuntunut aivan luksukselta, sillä olen opiskellut vuodesta 2021 koko ajan työn ohella ja nyt sain keskittyä täysin opiskeluun ja aikaa jäi myös hieman hengähtää. Tilanne ei näytä tästä muuttuvan ihan lähivuosina, joten tällaisista tilaisuuksista täytyy nauttia.

Vaikka opiskelumotivaatio on ollut pääsääntöisesti hyvällä tasolla ja opiskelu on maistunut, olen todella iloinen, että tällä viikolla aloitin jälleen työt Pyhällä. Oli todella kiva palata tuttuun paikkaan, tuttujen ihmisten pariin! Tuntuu erikoiselta, että siitä on vain vuosi kun aloitin Pyhällä vuokraamossa ja kaikki oli aivan uutta ja ihmeellistä. Odotan innolla, mitä uusi kausi tuokaan tullessaan!

Tulevana talvena testataan, miten Poksi taipuu työkodiksi talvella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *